Harc a Dragon Ball Z szinkronokért!

A Millennial Falcon podcast 32. adásában hosszasan beszélgettünk Pippel arról az egy egész gyermekgenecrációt érintő traumáról, mikor 1999 tavaszán, egyik pillanatról a másikra, eltűnt az RTL Klub képernyőjéről a Dragon Ball Z. Nem tudhattuk hát meg, hogy ki volt az a titokzatos, lila hajú srác, aki végzett Dermesztővel…

Hosszú éveken át csend honolt, a rajzfilm nem került vissza a képernyőkre. Volt, aki tovább lépett, volt, aki nem, többek között én sem (Erik), és mai adásunk vendégei sem. Sőt…

2007-2008 tájékán, közel egy évtizeddel a Dragon Ball Z magyarországi eltűnése után, a PROHARDVER! fórumon megjelent egy titokzatos felhasználó, aki azt állította, megvan neki a teljes, sohasem látott, magyar szinkronos Dragon Ball Z sorozat. S ha akarjuk, akkor dobjuk össze a pénzt rá, mert bizony vaskos ára van…

Aztán ez a történet sokkal szövevényesebbé vált, már-már egy igazi összeesküvésnek tűnt, s elindult a harc a Dragon Ball szinkronokért, melyeknek létezéséről azért senki sem volt 100%-ban meggyőződve…

Ma, 2021-ben már egyértelmű, hogy mindez nem volt mese, a szinkronok tényleg léteztek, ékes példája ennek, hogy a Viasat 2012 tájékán aztán levetítette a teljes sorozatot.

De a szinkronok már jóval előbb előkerültek, hogy a fanok végigélhessék Son Gokuék kalandjait az elejétől a végéig, a nagyszerű, magyar szinkronnal.

De hogyan is volt ez az egész a színfalak mögött? Kik voltak ezek a srácok, akik megpróbálkoztak a lehetetlennel? Ki volt az a titokzatos EMBER? Hogyan szerveződött össze pár tizenéves srác, hogy kézbe vegye ezt a dolgot?

Erről, és sok minden másról mesél nektek Dumet, Brolly és Izzy, akik egyben a Dragon Hall+ weboldal és közösség kulcsemberei is, s akikre én személy szerint hősként tekintek!

Hálás vagyok Pippnek is, hogy igazi oknyomozó riporterként elhozta nekünk ezt a sztorit ide a Falkonba. Ez eddig a kedvenc epizódom.

Talán ezen sztorit hallva annyit üzennék a felnőtteknek: Ne vegyétek el a gyerekek kedvenc meséit, mert nem tudjátok, hogy milyen következményei lehetnek!

Jó szórakozást hozzá!


Fontosabb linkek: